پیام اختصاصی معاون رییس جمهور به همایش هنرهای آیینی سنتی لرستان
"شهیندخت مولاوردی" معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده برای نخستین بار در تاریخ همایشهای استان لرستان، خطاب به شانزدهمین همایش هنرهای آیین سنتی استان پیام اختصاصی فرستاد.
به گزارش پایگاه خبری یافته، شانزدهمین همایش سالانه کانون هنرهای آیینی سنتی، هفتم بهمنماه با حضور گروههای آیینی از سراسر استان لرستان در سالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزار شد.
در این همایش که توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان کانون هنرهای آیینی سنتی برگزار شد جلوههای گوناگونی از فرهنگ ،سنن و موسیقی مناطق مختلف لرستان به نمایش گذاشته شد.
برگزاری مراسم نمادین عروسی بختیاری و چوببازی و حرکات نمایش محلی توسط گروه آیینی شهرستان الیگودرز، اجرای نوازندگی
ساز و دهل (سرنا و دهل) به عنوان ساز اصلی در مراسم شادی و عزا توسط گروه مدعو از شهرستانهای سلسله و دلفان، اجرای برنامهی شاهنامهخوانی و سرنا و دهلنوازی توسط گروه دعوت شده از شهرستان دورود، اجرای هورهخوانی توسط هنرمند روشندل "دولتمراد امیری" از شهرستان الشتر، اجرای برنامه آیینی سنتی و موسیقی همراه با حرکات آیینی محلی از شهرستان خرمآباد و قرائت پیام ارسالی از سوی دکتر شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده که به طور اختصاصی خطاب به این برنامه تهیه شده بود و سخنرانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و عضو هیات امنای کانون هنرهای آیینی سنتی لرستان از مهمترین بخشهای این برنامه به شمار میآمد.
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده در بخشی از این پیام عنوان کرد: «بر هیچکس پوشیده نیست که بخش عظیمی از تاریخ فرهنگی این مرز و بوم با دستان توانمند و پرحوصله بانوانی رقم خورده است که نجابت و پاکدامنی را نسل به نسل به فرزندان خود سپردهاند. فرزندانی که امروز میراثدار فرهنگ اصیل و باستانی نیاکان خود هستند که پاسداشت و نکوداشت آن بر تمامی افراد جامعه لازم و بلکه واجب است.»
در این مراسم باشکوه که جدیترین رخداد عرصهی سنتهای لرستان محسوب میشود و با استقبال پرشور مخاطبان خاص و عام و حضور چهرههای هنرمند و فرهنگی استان از ساعت 18 تا ساعت 21 شب به طول انجامید، خوانش پیام ویژه معاون رییس جمهور و در امور زنان وخانواده که برای نخستین بار خطاب به برگزارکنندگان و مدعووین یک همایش در لرستان عنوان شده بود و ساعتی پیش از برگزاری مراسم در اختیار مجری این برنامه قرار گرفت، با تشویق و تحسین مخاطبان به ویژه بانوان حاضر در جلسه همراه شد و گویای توجه ویژه دولت تدبیر و امید به موضوع حمایت از احیای آیینهای ارزنده اقوام و فعالیت های سودمند و آیینی بانوان و به ویژه فعالان فرهنگی و هنرمندان فعال در این عرصه بود.
متن پیام ارسالی مولاوردی معاون رییس جمهور به همایش آیینهای سنتی استان باستانی لرستان:
ضمن عرض سلام و ابراز خشنودی از برگزاری همایش آیینهای سنتی استان باستانی لرستان، امتنان خود را خدمت تمامی دستاندرکاران برگزاری این همایش اعلام نموده و امیدوارم برپاداشتن برنامههایی از این دست، زمینههای تقویت روزافزون سرمایههای فرهنگی کشور عزیزمان ایران را فراهم آورد.
در دنیای پیشرفته امروز که تکنولوژی با تمام کارکردهای مثبت و منفی خود بر ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی انسان مستولی گشته است، ابزار «هنر» به عنوان یکی از مهمترین عناصر التیامبخش روح بشر میتواند بر تمام خستگیهای ناشی از گذران روزمره زندگی فائق آید. به ویژه زمانی که این هنر در پیوند با سنتها و آیینهای کهن و باستانی قرار میگیرد حس داشتن «هویتی مستقل و تاریخی» را تداعی میکند که موجودیت آن بسته به درک اهمیت و ارزشی است که برای این هویت قائل هستیم.
جای جای ایران کهن ما مملو از منابع عظیم فرهنگی است که با رجوع به این منابع و حفظ، تقویت و حمایت از این سرمایههای فرهنگی، نه تنها میتوان به صیانت از کشور در برابر آماج هجمههای نوظهور فرهنگی پرداخت، بلکه شادابی و نشاط را که به واقع یکی از نیازهای حیاتی امروز مردم ماست به متن جامعه هدایت کرد.
استان لرستان به عنوان یکی از مهمترین استانهای غربی کشور و به عنوان یکی از قدیمیترین سکونتگاههای بشر شناخته شده است که این شاخصه، اهمیت و ارزش این استان را به لحاظ تاریخی آشکار میسازد. این استان با سرمایههای عظیم فرهنگی خود اعم از آداب و رسوم، پوشش، موسیقی و صنایع دستی میتواند یکی از کانونهای حرکت عظیم فرهنگی در این راستا به حساب آید و در این میان، نقشآفرینی بانوان این استان در انجام این مهم بر هیچکس پوشیده نیست. ابعاد مختلف آیین و رسوم سنتی این استان همگی ارزشمند و درخور توجه است. اما در این بین فرهنگ پوشش و حجاب اقوام و ظرفیتهای عظیمی که از این حیث در استان لرستان وجود دارد ما را بر آن میدارد تا برگزاری همایشهایی از این دست را ارج نهاده و قدردان این اهتمام و توجه در استان باشیم. بر هیچکس پوشیده نیست که بخش عظیمی از تاریخ فرهنگی این مرز و بوم با دستان توانمند و پرحوصله بانوانی رقم خورده است که نجابت و پاکدامنی را نسل به نسل به فرزندان خود سپردهاند. فرزندانی که امروز میراثدار فرهنگ اصیل و باستانی نیاکان خود هستند که پاسداشت و نکوداشت آن بر تمامی افراد جامعه لازم و بلکه واجب است.
امروز که به واسطه عقلانیت همراه با آرمانخواهیِ دولتمردان و صبر، استقامت و اعتمادِ ملت عزیزمان در آستانه فصلی نو در تاریخ این کشور هستیم و روزهای پرامیدی را در سایه تدبیر پشت سر میگذاریم، شایسته است که بیش از پیش ارزش افتخارات تاریخی و فرهنگی خود را درک نموده و در فضایی فارغ از شعارزدگی، این افتخارات را در عرصههای اجتماعی و جهانی به نمایش بگذاریم. یک بار دیگر از مسئولین، دستاندرکاران و به ویژه بانوان این استان که بازیگران اصلی حفظ و انتقال ارزشها و سنتهای فرهنگی بودهاند تشکر نموده و آرزو دارم که انجام حرکتهایی اینچنین در تمامی استانهایی که دارای ظرفیتهای عظیمی از این نوع میباشند تداوم داشته باشد.
تا نمایش چهرههای گوناگونی از فرهنگ و سنن اقوام مختلف در ایران و زندگی مسالمتآمیز و همراه با آرامش این اقوام در جوار یکدیگر مایهی باهات و افتخار ایران عزیزمان گردد.
خبر: آتوسا رحمتی